ایستگاه آنالیز فوتبال | اونیون برلین؛ اجرای یک ایده ثابت در قالب سیستم های متنوع

ساخت وبلاگ

در این قسمت از ایستگاه آنالیز و تاکتیک فوتبال به بررسی سبک و استایل بازی تیم اونیون برلین زیر نظر اورس فیشر سوییسی می پردازیم...

با توجه به این که هفته های گذشته پارامتر ها و مفاهیم پایه فوتبالی را مرور کردیم برای شفاف تر شدن این مفاهیم از مثال های عینی بیشتر و موضوعات کلی تر استفاده می کنیم. بررسی عملکرد فصل گذشته تیم های باشگاهی مختلف یکی از موضوعاتی است که می تواند مفاهیم قبلی را برای ما شفاف تر کند تا با وضعیت موجود و ایده های مربیان حال حاضر اروپا بیشتر آشنا شویم.

به گزارش طرفداری، در این قسمت از ایستگاه آنالیز تاکتیک و فوتبال به سرگذشت تیم دوست داشتنی اونیون برلین می پردازیم. اورس فیشر سوییسی هدایت این فصل برلینی ها را برعهده داشت. سرمربی سوییسی فصل 2018/19 با اونیون برلین از بوندسلیگای دو به بوندسیلیگا صعود کرد و این تیم پس از سال ها به سطح اول فوتبال آلمان بازگشت.

برلینی ها در اولین فصل حضور خود پس از بازگشت به سطح اول فوتبال آلمان در جدول رده بندی یازدهم شدند و عملکرد متوسطی را از خود برجای گذاشتند اما داستان برلینی ها در فصل دوم حضورشان کاملا متفاوت بود. تیم اورس فیشر در این فصل از رقابت های بوندسلیگا فاصله ای تا کسب سهمیه لیگ اروپا نداشت و در رتبه هفتم جدول ایستاد و تنها 2 امتیاز برای تصاحب سهمیه لیگ اروپا کم آورد و به لیگ کنفرانس اروپا رفت.

یکی از نکات جالب اونیون برلینی ها انعطاف آن ها در انتخاب سیستم است به طوری که آن ها در این فصل 10 سیستم مختلف را امتحان کردند و در هرکدام از این دیدار ها فیشر ایده ها و پلان های خود را در قالب سیستم های مختلف پیاده کرد.

در رقابت های این فصل بوندسلیگا، اونیون برلین 10 بازی با سیستم 2-5-3، هفت بازی 1-3-2-4، پنج بازی 2-4-1-3، سه بازی 2-1-4-3، دو بازی 1-2-4-3، دو بازی 1-4-1-4 و در بازی های دیگر نیز به تناوب و با توجه به شرایط بازی سیستم های مختلفی را امتحان کردند.

نحوه استقرار بازیکنان تیم اونیون برلین در این فصل

بهترین قسمت برای شروع بحث مان در مورد استایل بازی تیم اونیون برلین، خط دفاعی است. از زمانی که فیشر به عنوان سرمربی برلینی ها انتخاب شد، این تیم همواره دارای یکی از شاخص ترین آمارهای دفاعی بوده است به طوری که این تیم هنگام صعود به بوندسلیگا دارای بهترین خط دفاعی بود. استایل دفاعی این تیم مبتنی بر ball-orientated است و خط دفاعی اونیون برلین همواره به دنبال قطع گزینه پاس بازیکنان صاحب توپ حریف است.

در سیستم و استراتژی های دفاعی اونیون برلین، دو هافبک وسط و مدافعان کناری باید به خوبی یار مستقیم خود را پوشش دهند. اونیون برلین معمولا با رویکرد mid-block بازی می کند.

در تصویر بالا به خوبی رویکرد mid-block اونیون برلین را مشاهده می کنید. دو هافبک میانی برلینی ها به خوبی یار مستقیم خود را پوشش داده اند. یکی دیگر از ویژگی های اونیون برلین که به آن اشاره کردیم، انعطاف برای سوییچ از سیستم 3 دفاعه به 4 دفاعه و برعکس است.

در این صحنه برلینی هارا با همان رویکرد اما در قالب سیستمی 4 دفاعه مشاهده می کنید. در این سیستم برلینی ها علاقه دارند با فشاری که از میانه میدان به تیم حریف می آورند آن ها را راهی فلانک ها کنند تا از خط اوت به عنوان یک یار کمکی برای تحت فشار گذاشتن حریف استفاده کنند. البته اونیون برلینی ها خیلی علاقه ای به تحت فشار گذاشتن رقبا در یک سوم دفاعی شان ندارند و به همین دلیل با میزان PPDA 15.81 از این لحاظ دارای بالاترین PPDA بوندسلیگا هستند. (همان طور که در قسمت های قبلی گفتیم PPDA با توجه به پاس های رد و بدل شده و اکشن های دفاعی ای که در 60 درصد پایانی زمین رخ داده، محاسبه می شود. برای یادآوری؛ ایستگاه آنالیز فوتبال | PPDA چیست؟)

استایل بازی تیم هنگام مالکیت توپ

هنگام مالکیت توپ می توانیم اونیون برلین را تیمی با بازی مستقیم بدانیم و در سبک بازی این تیم خبری از پاس های عرضی و صبر و حوصله نیست. برای مثال یکی از پلان های اصلی برلینی ها برای ایجاد موقعیت و فضا ارسال پاس بلند برای Taiwo Awoniyi تاو آونونی مهاجم بلند زن این تیم است که در نبرد های هوایی مهارت بسیار بالایی دارد.

در همین صحنه می بینید که آونونی برای دریافت پاس دایاگنالی  diagonal که از خط دفاعی ارسال شده به عقب آمده و در چنین شرایطی مهاجم اونیون برلین نقش کنترلی دارد. برلینی ها هنگام تصاحب توپ فقط یک ذهنیت دارند و آن هم جلو بردن توپ است و به همین دلیل این تیم هیچ علاقه ای به بازی مالکانه ندارد. با توجه به پتانسیل های موجود در اونیون برلین این روش منطقی به نظر می رسد.

اونیون برلین از لحاظ موفقیت در نبرد های هوایی دارای یکی از بهترین عملکرد های بوندسلیگا است.

یکی دیگر از استایل بازی تیم فیشر، محافظه کارانه بازی کردن دفاع کناری های تیم است به طوری که مگر در مواقع خاص، هنگام مالکیت توپ فولبک ها عقب می مانند. این قضیه زمانی بیشتر به چشم می آید که اونیون برلین 4 دفاعه بازی کند. یکی از دلایل این امر هم بازی مستقیم برلینی ها است چرا که وقتی تیم مستقیم بازی می کند باید ریسک لو رفتن توپ روی دوئل های هوایی را بپذیرد و منتظر حمله حریف باشد.

از دیگر متدها و الگوهای اونیون برلین برای حمله می توانیم به همکاری های عرضی هافبک ها  و فولبک های تیم اشاره کنیم. معمولا چنین همکاری هایی منتج به بردن توپ به فلانک ها می شود. طبق آمار هواسکورد 42 درصد از حمله های اونیون برلین از فلانک سمت چپ بوده است و این تیم همواره به دنبال یافتن فضاهای خالی در فلانک ها هستند.

ضربات شروع مجدد

اونیون برلین یکی از تیم های موفق در بحث ضربات ایستگاهی و شروع مجدد است. یکی از شگردهای آنها برای کرنر زدن، تقسیم بازیکنان به دو دسته است که هنگام ارسال کرنر یک دسته به سمت داخل محوطه جریمه هجوم می برند و یک دسته دیگر از بازیکنان به سمت بیرون از محوطه حرکت می کنند و در همین حین، بازیکنان یارگیر حریف دچار مشکل می شوند.

اقدام برلینی ها هنگام ضربات شروع مجدد چیزی شبیه حرکت pick-and-roll در بسکتبال است که یکی از بازیکنان مهاجم، بازیکنان یارگیر حریف را دچار مشکل می کنند تا بازیکن هم تیمی به راحتی ضربه نهایی را بزند.

روش بازی این تیم برای تیم های کوچک لیگ برتر خودمان، قابل شبیه سازی است، به خصوص تیم هایی که ستاره ندارند و در جریان بازی نمی توانند روی برتری نیروی انسانی خود برای رسیدن به نتیجه، حساب باز کنند. چنین تیم هایی می توانند سبک اورس فیشر سوییسی را مورد الگوبرداری قرار بدهند. به خصوص روشی که این تیم در استفاده از ضربات ایستگاهی و کرنر دارد. تیم هایی که می کوشند، با ایجاد توقف در بازی، مهارت حریف را کم کنند نیز بد نیست نگران بهره برداری حریفان از این نوع ترفندها باشند تا غافلگیر نشوند. مربیان مشتاق آموزش می توانند یک بار دیگر و این بار به چشم خریدار، های لایت های بازی های این تیم کوچک (در عین حال دارای ایده های بزرگ) را ببینند.

هواداران اونیون برلین یکی از پرشور ترین هواداران دنیای فوتبال هستند. در فوتبال حرفه ای، در راه رسیدن به موفقیت، سهمی هم باید برای هوادار در نظر گرفت و نقشی را هم باید به او سپرد. در پایان نگاهی به تصاویر زیبایی که هواداران این تیم خلق کرده اند، می اندازیم؛

هواداران اونیون برلین در استادیوم خانگی خود

قسمت های قبلی:

ایستگاه تاکتیک | Inverted full-back کیست و چه نقشی در بازی دارد؟

ایستگاه تاکتیک | xA چیست؟ پارامتری برای ارزش گذاری پاس ها

کاتناچیو چیست؟ چگونه می توان درهای فوتبال را بست و کلیدش را قورت داد؟ | ایستگاه تاکتیک

ایستگاه آنالیز فوتبال | PPDA چیست؟

ایستگاه آنالیز فوتبال | counter press چیست؟

آنالیز فوتبال | منطقه بندی زمین بازی از اریگو ساکی و فن خال تا پپ گواردیولا

آنالیز فوتبال | رجیستا چیست؟

آنالیز فوتبال | (xT) Expected Threat چیست؟

از تعریف Third-man تا اهمیت عرض در فوتبال؛ low block تیم های دفاعی را چگونه بشکنیم؟ (قسمت پایانی)

آنالیز فوتبال؛ low block تیم های دفاعی را چگونه بشکنیم؟؛ قسمت اول

آنالیز فوتبال؛ low block تیم های دفاعی را چگونه بشکنیم؟ (۲) | تعریف اصول superiority و Compactness

ایستگاه آنالیز فوتبال؛ سفر به لایه های زیرین فوتبال، هر دوشنبه در طرفداری

سایت طرفدار...
ما را در سایت سایت طرفدار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار tarafdar بازدید : 196 تاريخ : دوشنبه 24 خرداد 1400 ساعت: 21:16